آرشیو شهریور ماه 1400

مشاوره حقوقي وكيل دات كام

اسناد تجاري

۱۴ بازديد

موضوعي كه در اين مقاله مي‌خواهيم راجع به آن صحبت كنيم اسناد تجاري مي‌باشد. پيش از بيان هر نكته و مطلبي در اين خصوص بايد به تعريف سند تجاري بپردازيم. در مواد قانوني بيان شده است كه سند تجاري نوشته‌اي است كه در مقام دفاع يا دعوا مي‌توان به آن استناد كرد و همچنين اين امكان وجود دارد كه از طريق سند مواردي مثل عمل حقوقي و يا يك قرارداد و يا يك تعهد را اثبات كرد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : اسناد تجاري

طبقه‌بندي اسناد

در خصوص اسناد طبقه‌بندي‌هاي متعددي وجود دارد يكي از اين طبقه‌بندي‌ها تقسيم اسناد به اسناد عادي و رسمي مي‌باشد و همان طور كه گفته شد اين طبقه‌بندي تنها طبقه‌بندي اسناد نيست. طبقه‌بندي‌اي كه موضوع مورد بحث ماست تقسيم اسناد به اسناد تجاري و اسناد غير‌تجاري مي‌باشد.

بررسي اسناد رسمي و عادي

اگر بخواهيم تعريفي از اين دو سند ارائه دهيم بايد به تفاوت آن‌ها با يكديگر اشاره كنيم چرا كه در اين صورت تعريف آن‌ها ملموس‌تر خواهد بود. تفاوتي كه اين دو سند با يكديگر دارند از اين قرار است كه سند رسمي در دفاتر ثبت اسناد و املاك تنظيم مي‌شود ولي سند عادي را افراد عادي تنظيم مي‌كنند. يعني دفاتر ثبت اسناد و املاك براي تنظيم سند رسمي صلاحيت دارند و دقيقا مطابق مواد قانوني اقدام به تنظيم سند رسمي مي‌كنند و اين در حالي است كه در خصوص سند عادي افراد عادي مي‌توانند به تنظيم آن اقدام كنند. به اين صورت كه بدون هيچ گونه دخالتي از سوي ماموران رسمي در دفاتر املاك اسناد عادي مانند مبايعه‌نامه را تنظيم مي‌كنند.

توصيه مي‌كنيم مقاله سند عادي را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله سند رسمي را مطالعه نماييد.

بررسي اسناد تجاري و غيرتجاري

پيش از بيان هر مطلبي بايد بيان كنيم كه منظور از اسناد تجاري چه نوع سندي مي‌باشد. منظور ما از اسناد تجاري اسنادي چك، برات و سفته مي‌باشد. از اين اسناد در روابط بازرگاني استفاده مي‌شود. نكته بسيار مهمي كه حتما بايد به آن توجه كرد اين است كه در معناي خاص اسناد تجاري‌اي كه مورد حمايت قانونگذار قرار مي‌گيرد اوصاف و ويژگي‌هاي خاصي را دارند كه در ادامه به بررسي اوصاف و ويژگي‌هاي خاص آن‌ها مي‌پردازيم.

ويژگي اسناد تجاري

اسناد تجاري در معناي خاص قابل نقل و انتقال مي‌باشند

شخصي كه دارنده سند تجاري است به سبب اين ويژگي مي‌تواند سند تجاري را در اختيار شخص ديگري قرار بدهد و اين كار با سهولت انجام مي‌شود.

شرايط شكلي خاص اسناد تجاري

اهميت شرايط شكلي اسناد تجاري به اين جهت است كه اگر در تنظيم اسناد تجاري اين شرايط رعايت نشود سند مذكور حمايت قانون را نخواهد داشت. همانطور كه مشاهده مي‌كنيد اگر يك سري شرايط رعايت نشود سند مذكور همچنان سند باقي خواهد ماند و تنها ضمانت اجرا اين خواهد بود كه مانند اسناد تجاري كه شرايط را رعايت مي‌كنند مورد حمايت قانون قرار نمي‌گيرند.

در ادامه سفته را از لحاظ شرايط شكلي مورد بررسي قرار مي‌دهيم. در خصوص سفته بايد توجه كنيم كه تاريخ صدور سفته تاريخ پرداخت آن و همچنين مبلغ بايد تماماً به حروف نوشته شود. اين يكي از شرايط شكلي در خصوص سفته بود كه اگر رعايت نشود سفته ديگر سند تجاري محسوب نمي‌شود و مورد حمايت خاص قانون قرار نمي‌گيرد و از آن تنها به عنوان يك سند مدني استفاده مي‌شود.

اسناد تجاري از مزاياي قانوني خاص برخوردارند

كسي كه سند تجاري را در دست دارد در صورتي كه بخواهد دعوايي را اقامه كند حق انتخاب دارد در خصوص دادگاه‌هايي كه مي‌تواند به آن‌ها مراجعه كند. همانطور كه مي‌دانيم شخصي كه خواهان است يعني شخصي كه مي‌خواهد دعوا را اقامه كند بايد به دادگاه صالح رجوع كند. در خصوص اسناد تجاري اين امتياز براي دارندگان آن‌ها وجود دارد كه مي‌توانند به دادگاه محل اقامت خوانده مراجعه كنند. منظور از خوانده شخصي است كه دعوا قرار است بر عليه او اقامه شود. همچنين اين امكان را دارند كه به دادگاهي رجوع كنند كه در محل ثبت سند واقع شده است. همچنين اين امكان براي آن‌ها وجود دارد كه به دادگاهي مراجعه كنند كه گواهي عدم پرداخت در حوزه آن صادر گشته است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اسناد تجاري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اسناد تجاري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

اسناد تجاري

 

 

 

 

 

منبع : اسناد تجاري

شوراي روستا

۲۰ بازديد

در هر شهر يا روستايي براي اينكه بتوان كمبودها را جبران نمود و در جهت آباداني آن منطقه قدم برداشت مي‌بايست افرادي صالح را انتخاب كرد تا در اين امور به اهالي روستا كمك كنند. اين افراد نهادهايي را براي برنامه ريزي و هدايت بهتر امور ايجاد مي‌كنند كه هر كدام وظايف به خصوص خود را دارند. در ادامه قصد داريم توضيحات مفصلي را در خصوص شوراي روستا ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : شوراي روستا

شوراي روستا

همانطور كه‌ مي‌دانيد روستا به منطقه كوچكي گفته مي‌شود كه به آباداني شهر نيست و همچنين‌ جمعيت كمتري دارد. از آنجايي كه روستا امور زيادي دارد و بايد براي آباداني و رفع كمبود‌هاي آن‌ تلاش كرد انتخاباتي در آن برگزار مي‌شود و مردم روستا چند نفر از افراد صالح را به عنوان ‌‌شو‌راي روستاي خود انتخاب مي‌كنند تا به تمام امور روستا رسيدگي كند.

تعداد نفرات ‌شو‌را با توجه به ميران جمعيت آن روستا انتخاب مي‌شود و براي روستاهايي كه تا هزار و پانصد نفر جمعيت دارند سه ‌عضو و براي روستاهايي با بيشتر از ۱۵۰۰ نفر جمعيت پنج نفر به عنوان ‌اعضاي شو‌را انتخاب خواهند گرديد.

وظايف شوراي روستا

‌‌شو‌راي روستا داراي وظايف متعددي است و مي‌بايست به امور زيادي رسيدگي كند. در ادامه وظايف اصلي و مهم ‌‌شو‌راي روستا شرح داده شده است:

  • ‌‌شو‌راي روستا مي‌بايست دقت كند كه مقامات مربوطه تصميمات اخذ شده را به خوبي انجام دهند.
  • ‌‌شو‌راي روستا بايد براي رفع نياز‌ها و كمبود‌هاي روستا تلاش كند و پيشنهاداتي ارائه نمايد.
  • ‌‌شو‌راي روستا وظيفه دارد يك گردهمايي كلي تشكيل دهد و دوبار در سال به واسطه اين‌گردهمايي نظرات مردم و پيشنهادات مقامات را دريافت كند.
  • ‌شو‌را بايد به پروژه‌هاي در حال اجرا براي روستا نظارت كند و آن‌ها را به خوبي اجرا نمايد.
  • ‌شو‌را مي‌بايست با مقامات ذي ربط همكاري كند تا طراحي تاسيسات عمومي و ساخت ادارات در روستا به خوبي انجام‌ گيرد و امكانات رفاهي مردم روستا فراهم گردد.
  • يكي از وظايف ‌شو‌را امداد رساني در مواقع بروز حوادث طبيعي يا غير طبيعي مي‌باشد. ‌شو‌را مي‌بايست با كمك دهياري در حين بروز حوادثي مثل سيل، زلزله، جنگ و… به اهالي روستا كمك كند.
  • تلاش كردن براي رفع اختلافات و دعاوي ميان اهالي روستا.
  • ‌شو‌را بايد براي برقراري نظم و امنيت در روستا با نيروي انتظامي همكاري نمايد.
  • ‌شو‌را مي‌بايست شكايات اهالي روستا را پيگيري نمايد.
  • فراهم آوردن زمينه مشاركت مردم در ساخت كتابخانه، مراجع علمي، فرهنگي، درماني و…
  • ‌شو‌را مي‌بايست يك دهيار صالح را براي مدت چهار سال در روستا انتخاب كند.
  • توسعه اشتغال در روستا.
  • ‌شو‌را بايد نظارت كافي بر بهره برداري از باغ‌ها و مزارع كشاورزي روستا داشته باشد.
  • ‌شو‌را مي‌بايست بر اموال و دارايي‌هاي روستا نظارت كند و در حفظ ادارات عمراني و تاسيسات عمومي كوشا باشد.

نكته مهم: اگر ‌عضو شو‌را فوت كند ما بين مردم دوباره انتخابات مي‌شود و ‌‌فرد ديگري انتخاب شده و وظايف ‌‌عضو قبلي را به انجام مي‌رساند.

سوالات متداول

چند نفر عضو ‌شو‌را براي روستاهاي زير ۱۵۰۰نفر انتخاب مي‌شود ؟

براي روستاهايي كه تا ۱۵۰۰ نفر جمعيت دارند ۳ نفر ‌شو‌را انتخاب مي‌شود.

حفظ دارايي و اموال مربوط به خزانه روستا وظيفه كيست ؟

حفظ دارايي‌هاي روستا به عهده ‌شو‌را مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شوراي روستا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شوراي روستا پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : شوراي روستا

 

خيانت در امانت

۱۸ بازديد

با شنيدن خيانت در امانت چه چيزي در ذهنتان نقش مي‌بندد؟ اين جرم يكي از رايج‌ترين جرايم در داسرا‌ها مي‌باشد. معمولا در اين زمانه افراد كمي پيدا مي‌شوند كه به فرد ديگري اعتماد كنند و بخواهند مال يا پول خود را نزد آن‌ها به امانت بگذارند. اما عده كمي هم هستند كه اعتماد مي‌كنند كه گاهي اين اعتماد موجب پشيماني آن‌ها مي‌گردد. در اين موقعيت بايد بدانيم كه چه كاري بايد انجام دهيم تا به حق خود برسيم و ما در ادامه به اين مطلب مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : خيانت در امانت

جرم خيانت در امانت

اين جرم در زمره جرايمي قرار دارد كه هم در قرآن و آيات و روايات و هم در قانون براي آن مجازات قرار داده‌اند.

خيانت به معناي پيمان‌شكني و نقض عهد امانت‌داري مي‌باشد و امانت در اصطلاح عبارت از مالي است كه به وسيله مالك يا قائم مقام يا وكيل وي به شخص ديگري سپرده مي‌شود.

خيانت در امانت در قانون مجازات اسلامي جرم انگاري شده و براي مجرم مجازات تعيين شده (حبس از شش ماه تا سه سال) مجرم خسارت زيان ديده را هم بايد جبران نمايد.

خيانت در امانت عبارت است از انجام اعمالي توسط امين بر روي مالي كه به وي سپرده شده كه اگر با سوء‌نيت امين همراه باشد براي وي مجازات در پي دارد. از مصاديق اين اعمال كه موجب مجازات امين مي‌گردد مي‌توان استعمال، تصاحب، تلف يا مفقود نمودن را نام برد.

استعمال

به معناي استفاده كردن مي‌باشد. فرض كنيد كسي جواهراتش را به دوستش بسپارد تا از آن استفاده كند ولي آن دوست آن را به ديگران قرض دهد يا خودش استفاده كند.

تصاحب

امين ادعاي مالكيت نمايد يا با آن به مثابه مالك برخورد نمايد.

اتلاف

تلف يا نابود كردن مال اماني، يكي ديگر از گونه‌هاي ارتكاب اين جرم مي‌باشد.

مفقود كردن

امين بدون اين كه مال اماني را تلف نمايد، سبب عدم دسترسي مالك به آن مال شود.

مال در چه صورتي امانت محسوب مي‌شود ؟

مهم‌ترين مسئله در ارتكاب يا عدم ارتكاب اين جرم اين است كه ثابت شود مالي كه تلف، تصاحب، استعمال يا مفقود شده است، پيش كسي به امانت گذاشته شده باشد و براي محرز شدن اين عمل بايد اين را در نظر بگيريم كه آن مال يا پول بايد توسط مالك يا متصرفي كه تصرفش قانوني و مشروع بوده به شخص امين سپرده باشد تا به تبع آن سپردن آن شخص نيز مشروع و قانوني بوده باشد.

هرگاه سارق، غاصب يا امثال آن مالي را به امين بسپرند و آن مال در نزد امين تلف، مفقود، استعمال و يا تلف شود، اين جرم رخ نداده است.

همچنين بايد در نظر داشت كه براي امانت بودن مالي در نزد ديگري، اثبات سپردن مال از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است و اگر نتوان وصف سپردن مال را اثبات كرد، در واقع از اساس اين جرم منتفي است و نمي‌توان آن را اثبات كرد.

قياس خيانت در امانت با جرايم مشابه

جرم خيانت در امانت از جرايم مقيد است. يعني حتما بايد جرم سبب نتيجه خاصي شود تا آن جرم از نظر قانونگذار ارتكاب يافته باشد. به همين جهت متضرر شدن مالك يا متصرف بر اثر جرم، لازمه تحقق اين مي‌باشد. اما جرم كلاهبرداري اين گونه نيست و هميشه هم معطوف به نتيجه نيست، نتيجه جرم كلاهبرداري، بردن مال غير است و در كلاهبرداري متهم با توسل به اقدامات متقلبانه، مال غير را به دست مي‌آورد. در صورتي كه در جرم خيانت در امانت زيان ديده از جرم، با ميل و رضاي خود مال خود را در اختيار متهم مي‌گذارد. تفاوت جرم خيانت در امانت با سرقت اين است كه در دزدي مرتكب مال غير را به طور مخفي مي‌ربايد.

مجازات جرم خيانت در امانت

مجازات مرتكب جرم بر اساس ماده ۶۷۴ بخش تعزيرات قانون مجازات اسلامي، حبس از ۶ ماه تا سه سال است. همچنين قانونگذار در ماده ۶۷۳ قانون مجازات، براي سوء‌استفاده از سفيد مهر يا سفيد امضا، يك تا سه سال حبس تعيين كرده است.

شرايط اثبات جرم خيانت در امانت

جرايم دو دسته هستند مشهود و غير مشهود. جرم مشهود يعني در منظر عمومي يا در حضور مأمور اتفاق افتد پس به راحتي قابل تشخيص و اثبات است است. اما جرم غير‌مشهود همچون خيانت در امانت كار را سخت مي‌كند و حتي در مواردي در دادگاه هم نمي‌شود آن را اثبات كرد.

اين موارد بايد براي دادگاه محرز شود تا حكم به مجازات امين دهد:

1- مورد جرم خيانت در امانت مال باشد.

2- سپردن مال به امين: مال مورد امانت بايد به وسيله مالك به امين سپرده بشود.
اثبات اين جرم به اصل مال محدود نمي‌شود. بلكه حتي اگر وجه به دست آمده از فروش مال نيز به شخص امين تسليم شود و نسبت به آن تصرفي انجام پذيرد نيز جرم محقق مي‌شود.

3– سپرده شدن مال از طريق قانوني: منظور از متصرف شخصي است كه مال را به شكلي در تصرف داشته باشد كه بسته به شرايط تصرف، يد وي قانوني شناخته مي‌شود.

4- تعلق مال به غير: بديهتا فرد نمي‌تواند در خصوص اموال خود مرتكب چنين جرمي شود. همانطور كه مي‌دانيم مالك حتي مختار است مال خودش را ويران كند.

نحوه تنظيم شكايت از جرم خيانت در امانت

ابتدا مالك بايد اظهار‌نامه‌اي تنظيم نمايد و امانت خود را در آن مطالبه كند. اگر امين خواسته وي را نپذيرفت و امانت را پس نداد مي‌توان از طريق دادسراي صالح نسبت به شكايت از اين جرم اقدام كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خيانت در امانت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خيانت در امانت پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

 

منبع : خيانت در امانت

كارگاه در قانون كار

۲۰ بازديد

قانون كار قانوني است كه در سال‌هاي گذشته براي حمايت از كارگران و كارفرمايان وضع گرديده است. در قانون كار تمامي وظايف كارگران و كارفرمايان شرح داده شده است و قانون آن‌ها را موظف به انجام وظايف خود نموده است. در قانون كار تعريف به خصوصي نيز در باره كارگاه ذكر گرديده است كه در ادامه قصد داريم توضيحات مفصلي را در اين باره خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : كارگاه در قانون كار

تعريف كارگاه در قانون كار

همه ما بارها و بارها نام ‌كا‌رگا‌ه را شنيده‌ايم و مي‌دانيم كه مفهوم ‌كا‌رگا‌ه چيست اما در قانون كار تعريف مختصري در مورد ‌كا‌رگا‌ه ذكر شده است كه مفهوم آن را به خوبي شرح مي‌دهد. در قانون كار آمده است ‌كا‌رگا‌ه محلي است كه كارگران به درخواست كارفرماي خود در آنجا حاضر مي‌شوند و اقدام به انجام كار مي‌كنند. در واقع ‌كا‌رگا‌ه از نظر قانون كار محلي است ‌كه براي انجام كار به آنجا وارد مي‌شوند و در قانون كار كمترين تعداد‌ نيرو براي يك‌‌ كا‌رگا‌ه ده نفر در نظر گرفته شده است. لازم به ذكر است كه كارگاه‌هايي كه كمتر از ده نفر نيرو دارند از شمول قانون كار خارجند.

مصاديق كارگاه در قانون كار

تعريف ‌كا‌رگا‌ه در قانون بسيار گسترده مي‌باشد، در واقع ‌كا‌رگا‌ه تمام موسسات صنعتي، كشاورزي، مهندسي، ساختماني و… را شامل مي‌شود. طبق قانون كار تمامي قسمت‌هاي محل كار كه توسط كارگران مورد استفاده قرار مي‌گيرند جزو ‌كا‌رگا‌ه به حساب مي‌آيند. براي مثال نمازخانه، آبخوري، خوابگاه، ناهارخوري، حمام و… كه در ‌كا‌رگا‌ه واقع هستند نيز جزو ‌كا‌رگا‌ه به حساب مي‌آيند.

مديريت كارگاه در قانون كار

مديريت ‌كا‌رگا‌ه طبق قانون‌ كار توسط صاحب ‌كا‌رگا‌ه يا معاونش انجام مي‌گيرد. آن‌ها مي‌تواند ‌كا‌رگا‌ه را بفروشند و يا نوسازي كنند اما مسئله‌اي كه در اينجا مطرح است اين است كه بايد در اين صورت نيز امنيت شغلي كارگران را تامين نمايند. اگر صاحب ‌كا‌رگا‌ه فوت كند يا ‌كا‌رگا‌ه را بفروشد و يا هركار ديگري انجام دهد موظف است امنيت كاري كارگران خود را حفظ كند و نگذارد كه با هر گونه اتفاقي آن‌ها از كار بيكار شوند.

سوالات متداول

‌كا‌رگا‌ه از نظر قانون ‌كار چه تعريفي دارد‌ ؟

‌كا‌رگا‌ه از نظر قانون كار به محلي گفته مي‌شود كه كارگران بنا به درخواست كارفرماي خود در آن جا حضور مي‌يابند و كار مي‌كنند.

اگر صاحب ‌كا‌رگا‌ه فوت كند كارگران قطعي او شغل خود را از دست مي‌دهند‌ ؟

خير او موظف است كه ‌امنيت شغلي كارگران را فراهم كند و در صورت فوت او نيز كارگران شغل خود را از دست نخواهند داد.

نمازخانه داخل ‌كا‌رگا‌ه نيز جزو ‌كا‌رگا‌ه محسوب مي‌شود‌ ؟

بله هر محلي كه داخل ‌كا‌رگا‌ه باشد و كارگران از آن استفاده كنند جزو ‌كا‌رگا‌ه به حساب مي‌آيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص كارگاه در قانون كار، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون كارگاه در قانون كار پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : كارگاه در قانون كار

خيانت در امانت

۱۷ بازديد

با شنيدن خيانت در امانت چه چيزي در ذهنتان نقش مي‌بندد؟ اين جرم يكي از رايج‌ترين جرايم در داسرا‌ها مي‌باشد. معمولا در اين زمانه افراد كمي پيدا مي‌شوند كه به فرد ديگري اعتماد كنند و بخواهند مال يا پول خود را نزد آن‌ها به امانت بگذارند. اما عده كمي هم هستند كه اعتماد مي‌كنند كه گاهي اين اعتماد موجب پشيماني آن‌ها مي‌گردد. در اين موقعيت بايد بدانيم كه چه كاري بايد انجام دهيم تا به حق خود برسيم و ما در ادامه به اين مطلب مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : خيانت در امانت

جرم خيانت در امانت

اين جرم در زمره جرايمي قرار دارد كه هم در قرآن و آيات و روايات و هم در قانون براي آن مجازات قرار داده‌اند.

خيانت به معناي پيمان‌شكني و نقض عهد امانت‌داري مي‌باشد و امانت در اصطلاح عبارت از مالي است كه به وسيله مالك يا قائم مقام يا وكيل وي به شخص ديگري سپرده مي‌شود.

خيانت در امانت در قانون مجازات اسلامي جرم انگاري شده و براي مجرم مجازات تعيين شده (حبس از شش ماه تا سه سال) مجرم خسارت زيان ديده را هم بايد جبران نمايد.

خيانت در امانت عبارت است از انجام اعمالي توسط امين بر روي مالي كه به وي سپرده شده كه اگر با سوء‌نيت امين همراه باشد براي وي مجازات در پي دارد. از مصاديق اين اعمال كه موجب مجازات امين مي‌گردد مي‌توان استعمال، تصاحب، تلف يا مفقود نمودن را نام برد.

استعمال

به معناي استفاده كردن مي‌باشد. فرض كنيد كسي جواهراتش را به دوستش بسپارد تا از آن استفاده كند ولي آن دوست آن را به ديگران قرض دهد يا خودش استفاده كند.

تصاحب

امين ادعاي مالكيت نمايد يا با آن به مثابه مالك برخورد نمايد.

اتلاف

تلف يا نابود كردن مال اماني، يكي ديگر از گونه‌هاي ارتكاب اين جرم مي‌باشد.

مفقود كردن

امين بدون اين كه مال اماني را تلف نمايد، سبب عدم دسترسي مالك به آن مال شود.

مال در چه صورتي امانت محسوب مي‌شود ؟

مهم‌ترين مسئله در ارتكاب يا عدم ارتكاب اين جرم اين است كه ثابت شود مالي كه تلف، تصاحب، استعمال يا مفقود شده است، پيش كسي به امانت گذاشته شده باشد و براي محرز شدن اين عمل بايد اين را در نظر بگيريم كه آن مال يا پول بايد توسط مالك يا متصرفي كه تصرفش قانوني و مشروع بوده به شخص امين سپرده باشد تا به تبع آن سپردن آن شخص نيز مشروع و قانوني بوده باشد.

هرگاه سارق، غاصب يا امثال آن مالي را به امين بسپرند و آن مال در نزد امين تلف، مفقود، استعمال و يا تلف شود، اين جرم رخ نداده است.

همچنين بايد در نظر داشت كه براي امانت بودن مالي در نزد ديگري، اثبات سپردن مال از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است و اگر نتوان وصف سپردن مال را اثبات كرد، در واقع از اساس اين جرم منتفي است و نمي‌توان آن را اثبات كرد.

قياس خيانت در امانت با جرايم مشابه

جرم خيانت در امانت از جرايم مقيد است. يعني حتما بايد جرم سبب نتيجه خاصي شود تا آن جرم از نظر قانونگذار ارتكاب يافته باشد. به همين جهت متضرر شدن مالك يا متصرف بر اثر جرم، لازمه تحقق اين مي‌باشد. اما جرم كلاهبرداري اين گونه نيست و هميشه هم معطوف به نتيجه نيست، نتيجه جرم كلاهبرداري، بردن مال غير است و در كلاهبرداري متهم با توسل به اقدامات متقلبانه، مال غير را به دست مي‌آورد. در صورتي كه در جرم خيانت در امانت زيان ديده از جرم، با ميل و رضاي خود مال خود را در اختيار متهم مي‌گذارد. تفاوت جرم خيانت در امانت با سرقت اين است كه در دزدي مرتكب مال غير را به طور مخفي مي‌ربايد.

مجازات جرم خيانت در امانت

مجازات مرتكب جرم بر اساس ماده ۶۷۴ بخش تعزيرات قانون مجازات اسلامي، حبس از ۶ ماه تا سه سال است. همچنين قانونگذار در ماده ۶۷۳ قانون مجازات، براي سوء‌استفاده از سفيد مهر يا سفيد امضا، يك تا سه سال حبس تعيين كرده است.

شرايط اثبات جرم خيانت در امانت

جرايم دو دسته هستند مشهود و غير مشهود. جرم مشهود يعني در منظر عمومي يا در حضور مأمور اتفاق افتد پس به راحتي قابل تشخيص و اثبات است است. اما جرم غير‌مشهود همچون خيانت در امانت كار را سخت مي‌كند و حتي در مواردي در دادگاه هم نمي‌شود آن را اثبات كرد.

اين موارد بايد براي دادگاه محرز شود تا حكم به مجازات امين دهد:

1- مورد جرم خيانت در امانت مال باشد.

2- سپردن مال به امين: مال مورد امانت بايد به وسيله مالك به امين سپرده بشود.
اثبات اين جرم به اصل مال محدود نمي‌شود. بلكه حتي اگر وجه به دست آمده از فروش مال نيز به شخص امين تسليم شود و نسبت به آن تصرفي انجام پذيرد نيز جرم محقق مي‌شود.

3– سپرده شدن مال از طريق قانوني: منظور از متصرف شخصي است كه مال را به شكلي در تصرف داشته باشد كه بسته به شرايط تصرف، يد وي قانوني شناخته مي‌شود.

4- تعلق مال به غير: بديهتا فرد نمي‌تواند در خصوص اموال خود مرتكب چنين جرمي شود. همانطور كه مي‌دانيم مالك حتي مختار است مال خودش را ويران كند.

نحوه تنظيم شكايت از جرم خيانت در امانت

ابتدا مالك بايد اظهار‌نامه‌اي تنظيم نمايد و امانت خود را در آن مطالبه كند. اگر امين خواسته وي را نپذيرفت و امانت را پس نداد مي‌توان از طريق دادسراي صالح نسبت به شكايت از اين جرم اقدام كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خيانت در امانت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خيانت در امانت پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : خيانت در امانت

 

مرخصي تحصيلي

۲۰ بازديد

امروزه تعداد‌ كارگران شركت‌ها و كارگاه‌ها بسيار افزايش يافته است و كسب و كار‌ها رونق خوبي دارد. در سال‌هاي اخير قانون گذاران براي اينكه بتوانند از كارگران و كارمندان حمايت كرده باشند قانون كار را وضع نموده‌اند. در اين قانون انواع مرخصي ذكر شده است كه يكي از آن‌ها مرخصي تحصيلي مي‌باشد. در ادامه قصد داريم توضيحات كاملي را در اين خصوص خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : مرخصي تحصيلي

مرخصي تحصيلي در قانون كار

همانطور كه در بالا گفته شد در قانون ‌كار چندين ‌نوع ‌مر‌خصي براي كارگران در نظر گرفته شده است كه هر كدام با توجه به نوعشان تعداد روزهاي مشخصي دارند. ‌مر‌خصي تحصيلي نيز يكي از انواع ‌مر‌خصي در قانون كار مي‌باشد كه كارگر مي‌تواند از آن ‌در يك مدت زمان‌ طولاني استفاده كند. ‌مر‌خصي تحصيلي همانطور كه از نامش پيداست براي ادامه تحصيل توسط كارگران اخذ مي‌شود و هرگاه كارگري بخواهد مدرك تحصيلي‌اش را ارتقا دهد مي‌تواند از اين نوع ‌مر‌خصي استفاده كند.

مدت زمان ‌مر‌خصي تحصيلي دو سال مي‌باشد اما اگر كارگر و كارفرما توافق كنند مي‌شود اين ‌مر‌خصي را تا دو سال ديگر نيز تمديد نمود. حال سوالي كه ممكن ‌است ايجاد شود اين است كه آيا دريافت ‌مر‌خصي تحصيلي باعث فسخ قرارداد كار مي‌شود؟ كه در اين مورد جواب منفي است و ‌مر‌خصي كار باعث فسخ قرارداد نمي‌شود بلكه باعث به تعليق در آمدن قرارداد كار خواهد شد.

نحوه دريافت مرخصي كار

براي دريافت ‌مر‌خصي كار كارگر ابتدا مي‌بايست اين نوع ‌مر‌خصي را از كارفرماي خود اخذ كند. حال مي‌بايست كارگر و كارفرما بر سر مدت زمان روز‌هاي ‌مر‌خصي توافق كنند و در صورت توافق شخص مي‌تواند از ‌مر‌خصي استفاده كند. اما اگر كارفرما از ارائه ‌مر‌خصي تحصيلي توسط كارگر خودداري كند كارگر مي‌تواند با مراجعه به اداره كار خواهان ‌رسيدگي به اين موضوع شود و ‌مر‌خصي تحصيلي خود را دريافت كند زيرا اخذ اين نوع ‌مر‌خصي از حقوق قانوني كارگر به حساب مي‌آيد و كارفرما نمي‌تواند او را از دريافت آن منع كند.

بازگشت به كار پس از دريافت مرخصي تحصيلي

همانطور كه در بالا گفته شد دريافت ‌مر‌خصي تحصيلي باعث فسخ قرارداد كار نمي‌شود و تنها آن را به حالت تعليق در مي‌آورد پس در اين صورت كارگر مي‌تواند پس از اتمام روز‌هاي ‌مر‌خصي‌اش به سركار بازگردد و كارفرما نيز موظف است كه با بازگشت او موافقت كند و او را براي كار بپذيرد.

نكته بسيار مهم: ‌مر‌خصي تحصيلي با وجود اينكه حق كارگر است و هر زمان كه‌ بخواهد مي‌تواند آن ‌را دريافت كند اما مدت زمان آن جزو سابقه كاري فرد به حساب نمي‌آيد و فرد براي اينكه بتواند سابقه كاري‌اش را ادامه دهد بايد سركار بازگردد. همچنين اگر كارفرما در مدت زمان دريافت ‌مر‌خصي تحصيلي فوت كند ولي شركت‌ يا كارگاه‌ او پابرجا باشد وارثين مي‌بايست كارگر را دوباره استخدام كنند.

سوالات متداول

‌مر‌خصي تحصيلي به چه دليل دريافت مي‌شود‌ ؟

‌مر‌خصي تحصيلي براي ادامه تحصيل توسط كارگر اخذ مي‌گردد.

مدت زمان ‌مر‌خصي تحصيلي چقدر است‌ ؟

مدت زمان ‌مر‌خصي تحصيلي دو سال مي‌باشد كه در صورت توافق مي‌توان آن را تا دو سال ديگر نيز تمديد كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرخصي تحصيلي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرخصي تحصيلي پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 منبع : مرخصي تحصيلي

مشاغل سخت و زيان آور

۲۰ بازديد

در جامه امروزي ما مشاغل مختلف و متنوعي وجود دارند كه هركدام با توجه به نوع خود جزو مشاغل سخت يا آسان قرار مي‌گيرند. برخي مشاغل نيز در قانون كار جزو شغل‌هاي سخت و طاقت فرسا قرار گرفته‌اند و طبق قانون كارگراني كه به اينگونه كار‌ها اشتغال دارند داراي حقوقي مي‌باشند و كارفرما مي‌بايست به اين حقوق آن‌ها احترام ‌بگذارد. در ادامه قصد داريم توضيحات مفصلي را در اين خصوص خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مشاغل سخت و زيان آور

 

 

 

مشاغل سخت و زيان آور

۱۳ بازديد

در جامه امروزي ما مشاغل مختلف و متنوعي وجود دارند كه هركدام با توجه به نوع خود جزو مشاغل سخت يا آسان قرار مي‌گيرند. برخي مشاغل نيز در قانون كار جزو شغل‌هاي سخت و طاقت فرسا قرار گرفته‌اند و طبق قانون كارگراني كه به اينگونه كار‌ها اشتغال دارند داراي حقوقي مي‌باشند و كارفرما مي‌بايست به اين حقوق آن‌ها احترام ‌بگذارد. در ادامه قصد داريم توضيحات مفصلي را در اين خصوص خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مشاغل سخت و زيان آور

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : مشاغل سخت و زيان آور

دعواي تصرف عدواني

۱۳ بازديد

از ميان دعاوي تصرف، دعواي تصرف عدواني از اهميت بسزايي برخوردار مي‌باشد و مقررات در اين خصوص، مقررات ويژه‌اي مي‌باشد. در ادامه ابتدا دعواي تصرف عدواني را مطابق قانون تعريف مي‌كنيم و سپس اين دعوا را با دعواي خلع يد و تخليه يد مقايسه مي‌كنيم. در تعريف اجمالي دعواي تصرف بايد بيان كرد كه دعوايي دعواي تصرف محسوب مي‌شود كه موضوع حق تصرفات قبلي‌اي باشد كه خواهان انجام داده است. به زبان ساده‌تر تصرف عبارت است از اين كه مالي در اختيار شخصي باشد و او بتواند در مورد آن مال هر تصميمي كه بخواهد بگيرد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 

تعريف

در ماده 158 قانون آيين دادرسي مدني اشاره شده است كه در دعواي تصرف عدواني ادعاي متصرف سابق بر اين مي‌باشد كه شخص ديگري بدون رضايت او مال غير‌منقولش را از تصرف وي خارج نموده است و به تصرف درآمدن مجدد آن مال را براي خودش درخواست مي‌نمايد.

اركان دعاوي تصرف

تصرف سابق خواهان

آنچه در خصوص مبحث تصرف عدواني مورد استناد خواهان قرار مي‌گيرد عبارت است از تصرفات سابق خودش در خصوص مال مربوطه و از طريق انجام اين فرايند ذي‌حق بودن خواهان اثبات مي‌شود.

عدواني بودن تصرف

خواهان ادعايش را به اين صورت مطرح مي‌كند كه تصرفات شخص خوانده به شكل عدواني انجام شده است. به زبان ساده‌تر ملك در تصرف شخص خوانده است و اين در حالتي است كه بدون رضايت خواهان اين عمل صورت گرفته است. در واقع كلمه عدواني در لغت به معناي قهر‌آميز بودن مي‌باشد.

تصرف عدواني مسبوق بر تصرف خواهان نباشد

به زبان ساده يعني ابتدا خواهان ملك را تصرف نموده باشد و بعد تصرف خوانده اتفاق افتاده باشد نه اينكه خوانده قبل از خواهان متصرف ملك بوده باشد.

نحوه رسيدگي به دعواي تصرف عدواني و سرانجام آن در صورت پيروزي يا شكست

دادگاه تنها يك سري از موارد را مورد توجه قرار مي‌دهد آن هم اين موضوع است كه آيا خواهان سابقاً متصرف ملك مورد دعوا بوده است يا خير؟ آيا خوانده ملك را از تصرف خواهان خارج كرده است يا خير؟ و آيا اين تصرف شخص خوانده به طور عدواني انجام شده است يا خير؟

پس از اينكه دادگاه موارد ذكر شده را محرز كرد يعني مشخص شد كه خواهان متصرف سابق بوده است و خوانده دعوا موضوع دعوا را از تصرف او خارج كرده است و همچنين تصرف خوانده به شكل عدواني انجام شده است، خوانده محكوم مي‌شود كه از موضوع دعوا، تصرف عدواني خود را رفع كند.

اگر خواهان بتواند ادعايش را در دادگاه اثبات كند، به عنوان مثال اگر مورد دعوا يك ملك باشد آن ملك از تصرف خوانده خارج مي‌شود و به شخصي كه سابقاً تصرف داشته يعني خواهان برگردانده مي‌شود.

در صورتي كه موارد ذكر شده در دادگاه احراز نشود دادگاه مربوطه خواهان را به بي‌حقي محكوم مي‌كند. در اينجا اهميت ندارد كه خواهان مالك مال باشد يا خير.

اهميت مالكيت در دعواي تصرف عدواني

نكته جالب توجه اينجاست كه مالك بودن يا نبودن شخص خواهان اهميتي ندارد. در خصوص دعاوي تصرف عدواني دادگاه وارد مباحثي مثل دلايل مالكيت نمي‌شود.
نكته‌اي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه اگر شخصي در خصوص تصرف عدواني دعوايي طرح كند و در اين دعوا شكست بخورد و توسط دادگاه بي‌حق تشخيص داده شود اين شكست خوردن مانعي در خصوص اقامه دعواي مالكيت ايجاد نمي‌كند و همان شخص مي‌تواند دعواي مالكيت مطرح كند.
موضع‌گيري قانونگذار در خصوص دعواي تصرف به اين صورت است كه از شخص متصرف حمايت كرده است و اين حمايت در برابر مالك هم همچنان برقرار مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله تفاوت دعواي تصرف عدواني حقوقي و كيفري را مطالعه نماييد.

دعواي تصرف عدواني در مقايسه با دعواي خلع يد و دعواي تخليه يد

محور رسيدگي به دعاوي تصرف از اين قرار است كه خواهان سابق بر خوانده بر موضوع دعوا تصرف داشته باشد و تصرفي كه خوانده انجام داده است به شكل عدواني صورت گرفته باشد، امّا در دعواي خلع يد آنچه كه اهميت دارد اين است كه شخص خواهان مالك باشد و ادله مناسب را ارائه دهد و هچنين بايد اثبات شود كه يد خوانده يد غاصبانه‌اي است.
دعواي تخليه يد بحث متفاوتي دارد. اين دعوا به اين صورت است كه خواهان مالك است و خوانده مالكيت او را مي‌پذيرد. در مقابل خواهان قبول دارد كه يد خوانده يد قانوني مي‌باشد امّا ادعاي خواهان اين است كه شكل تصرف خوانده بر ملك، بر خلاف قانون و قرارداد ميان آن‌ها مي‌باشد. دعواي خلع يد در مفهوم اعم شامل هر سه دعواي تصرف عدواني، تخليه يد و خلع يد در مفهوم اخص مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دعواي تصرف عدواني، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دعواي تصرف عدواني پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

اثبات مالكيت

۱۴ بازديد

يكي از مباحث مهم حقوقي كه موضوع بسياري از پرونده‌هاي حقوقي مي‌باشد مالكيت است. در بيشتر اوقات مالك كسي است كه سند به نام او در دفتر املاك به ثبت رسيده است. مالكيت به رابطه ميان شخص و مال گفته مي‌شود كه به موجب آن ساير افراد نمي‌توانند مال موردنظر را تصرف كرده و از آن استفاده كنند و در مقابل هم مالك مي‌تواند بر اساس اين رابطه، هر تصرف و هر كاري كه خواست نسبت به مال خود انجام دهد. در ادامه به بررسي اثبات مالكيت و روش‌هاي آن و هم چنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : اثبات مالكيت 

اثبات مالكيت

طبق ماده 22 قانون ثبت، ملك مطابق قانون در دفتر املاك بايد به ثبت برسد. دولت فقط كسي را كه ملك به اسم او ثبت گشته يا كسي را كه ملك مزبور به او منتقل گشته و اين انتقال نيز در دفتر املاك به ثبت رسيده يا اين كه ملك مزبور از مالك رسمي به او ارث رسيده باشد مالك مي‌پندارد.

اصولا اين دعوا زماني موضوعيت پيدا مي‌كند كه اختلافي در مالكيت ايجاد شود و در چنين صورتي طرح دعواي مزبور لازم مي‌گردد.

روش‌هاي اثبات مالكيت

1 – سند

يكي از مهم‌ترين دلايل اثبات مالكيت، سند است. طبق قانون دولت فقط كسي را كه مال مورد نظر مانند املاك به نام وي در دفتر اسناد رسمي به ثبت رسيده است را به عنوان مالك مي‌شناسد.

2 – شاهد

در برخي از مواقع مي‌توان با استفاده از شاهد، مالكيت خود را بر اموال ثابت كرد. البته در صورتي كه شهادت براي اثبات مالكيت طرح شود، نمي‌تواند مالكيت مدعي را در مقابل طرفي كه داراي سند رسمي است، اثبات كند.

3 – تصرف

تصرف يا همان اماره يد، يكي ديگر از روش‌هاي اثبات مالكيت مي‌باشد. اماره يد به اين معناست شخصي كه مالي را در اختيار دارد و مانند مالك با آن رفتار مي‌نمايد، مالك آن مال است مگر در صورتي كه خلاف آن ثابت شود. براي مثال شخصي كه كتابي در دست دارد و كسي آن را مي‌بيند حتما مي‌گويد كه كتاب براي خود آن شخص است.

البته اماره يد جايي مي‌تواند مطرح گردد كه دليل ديگري مانند سند مالكيت يا شاهدي وجود ندارد.

شرايط دعواي اثبات مالكيت

اين دعوا يكي از دعاوي رايج در زمينه املاك بوده كه براي طرح آن بايد شرايطي وجود داشته باشد.

1 – وجود قرارداد كتبي يا شفاهي

كسي كه خواهان دعواي اثبات مالكيت است بايد قراردادي مبني بر انتقال مالكيت يا ادله‌اي مبني بر مالكيت ارائه نمايد كه در اين مورد، خواهان ممكن است سند عادي ارائه كند تا قرارداد، مالكيتش را تاييد كند. 

2 – اثبات اعتبار قرارداد

با اثبات وجود يك قرارداد ورق به نفع خواهان برمي‌گردد و ظاهرا مالك شناخته مي‌شود مگر اينكه خوانده سند را مورد انكار يا ترديد قرار دهد يا ادعاي جعل نمايد و اگر دليلي بر بي‌اعتباري قرارداد ارائه كند خواهان بايد پاسخ دهد وگرنه ممكن است دلايل خوانده پذيرفته شود و سند بي‌اعتبار گردد.

دادگاه صالح

براي اثبات مالكيت بر اساس نوع مال صلاحيت دادگاه براي رسيدگي به اين امر متفاوت خواهد بود.

اگر مال منقول باشد، دادگاه صالح براي رسيدگي، دادگاه محل اقامت مدعي‌عليه كه مال منقول در تصرف اوست مي‌باشد و اگر كه مال غير‌منقول بود، دادگاه محل وقوع مال غير‌منقول صالح به رسيدگي خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اثبات مالكيت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اثبات مالكيت پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : اثبات مالكيت