آرشیو آبان ماه 1399

مشاوره حقوقي وكيل دات كام

پايان حضانت فرزند دختر و پسر | زمان اتمام حضانت – حضانت پس از بلوغ شرعي

۵۶ بازديد

پس از طلاق زوجين مي‌بايست مشخص كنند كه كدام يك از آن‌ها حضانت فرزندشان را به عهده بگيرد. چنانچه ايشان در تعيين سرپرست اختلاف نظر داشته باشند دادگاه با توجه به مصلحت فرزند شخص مناسب را انتخاب خواهد كرد. اما حضانت فرزند نيز روزي به پايان خواهد رسيد و پدر و مادر پس از اين مدت به لحاظ قانوني به عنوان سرپرست و مراقب فرزند شناخته نمي‌شوند. در ادامه توضيحاتي در خصوص پايان حضانت دختر و پسر ارائه خواهيم نمود.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

پايان حضانت فرزند دختر و پسر

پايان حضانت فرزند دختر

پايان حضانت فرزند پسر

 

 

 

 

حضانت فرزند

حضانت فرزند در واقع به معناي حمايت و مراقبت پدر و ‌مادر از او مي‌باشد. دادگاه پس از طلاق حضانت فرزند را به يكي از والدين او‌ واگذار مي‌كند‌. فردي كه‌ به عنوان سرپرست انتخاب مي‌شود مي‌بايست بسيار صالح باشد و مصلحت فرزند را بخواهد. مطابق قانون دختر و پسر از زمان تولد تا سن هفت سالگي تحت حضانت مادر مي‌باشند. پس از هفت سالگي نيز پسر تا سن ۱۵ سالگي و دختر تا سن ۹ سالگي تحت حضانت پدر خواهند بود.

پايان حضانت فرزند دختر و پسر

پايان حضانت دختر و پسر با رسيدن سن آن‌ها به ۹ و ۱۵سال فرا مي‌رسد. پس از رسيدن آن‌ها به اين سنين طبق قانون دختر و پسر ديگر بالغ و عاقل مي‌باشند. فرزندان با رسيدن به اين سن مي‌توانند سرپرست خود را شخصا انتخاب نمايند. براي مثال دختر مي‌تواند مادر را به عنوان سرپرست خود انتخاب كند و با او زندگي كند.

پس از پايان حضانت فرزند پدر و مادر مي‌توانند حضانت دائمي آن‌ها را از دادگاه دريافت كنند ؟

چنانچه دختر يا پسر يكي والدين را به عنوان سرپرست خود انتخاب كند و بخواهد كه‌ با او زندگي كند فرد انتخاب شده مي‌تواند حضانت دائمي فرزندش را از دادگاه دريافت نمايد اما اين به اين معني نيست كه والد ديگر از حقوقش محروم شود. او طبق قانون هر گاه كه بخواهد قادر به ديدار با فرزند خود خواهد بود.

فرزندان پس از رسيدن به سن 9 و 15 مي‌توانند خودشان انتخاب كنند كه با چه كسي زندگي كنند. همچنين چنانچه سرپرستي كه طبق حكم قطعي دادگاه حضانت را گرفته صلاحيت خود را از دست بدهد مي‌توان از وي سلب حضانت نمود. اين مطلب تحت عنوان موانع حضانت مقاله‌اي جداگانه به خود اختصاص داده است.

سوالات متدوال

حضانت به چه معناست ؟

سرپرستي، مراقبت، تربيت و نگهداري از فرزند.

پايان حضانت دختر و پسر در چه سني اتفاق مي‌افتد ؟

پسر در سن ۱۵ سالگي و دختر در سن ۹ سالگي.

فرزندان از زمان تولد تا سن هفت سالگي تحت حضانت چه كسي هستند ؟

تحت حضانت مادر.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص پايان حضانت فرزند دختر و پسر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون پايان حضانت فرزند دختر و پسر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : پايان حضانت فرزند

دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند

۵۸ بازديد

ايجاد رفاه و تهيه لوازم زندگي فرزندان به عهده پدر آن‌هاست. به اين لوازم و رفاه به اصطلاح نفقه مي‌گويند و بر اساس ماده ۱۲۰۴ ق.م نفقه شامل مسكن، پوشاك، خوراك و همچنين فراهم نمودن شرايط تحصيل و… مي‌شود. بر اساس ماده ۱۱۱۹ ق.م چنانچه پدر فوت كند يا استطاعت مالي كافي جهت پرداخت نفقه نداشته باشد، نفقه فرزند به ترتيب بر عهده اجداد پدري، مادر و اجداد مادري قرار مي‌گيرد. زماني كه پدر با داشتن قدرت مالي كافي جهت پرداخت نفقه، از پرداخت آن سر باز زند، مادر فرزند مي‌تواند نسبت به عدم پرداخت نفقه از سوي او اقامه دعوي كند و وي را ملزم به اجراي حكم دادگاه نمايد. حال مي‌خواهيم بدانيم براي مطالبه نفقه فرزند دادگاه صالح كدامست كه مي‌تواند به دادخواست مادر رسيدگي كند؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند

شرايط بهره‌مندي فرزند از نفقه

 

 

 

فرزند تا چه زماني از نفقه بهره مي‌برد ؟

لازم است بدانيد هميشه پرداخت نفقه فرزند از طرف پدر الزامي نبوده و تحت شرايط خاصي نفقه‌اي به فرزند تعلق نمي‌گيرد. حال مي‌خواهيم بدانيم چه زماني نفقه به فرزند تعلق مي‌گيرد؟

الف) افراد ملزم به انفاق استطاعت مالي داشته باشند. بر اساس ماده ۱۱۹۸ ق.م زماني فرد ملزم و مجبور به پرداخت نفقه است كه از تمكن و قدرت مالي كافي برخوردار باشد و بابت پرداخت آن در مضيقه قرار نگيرد. تشخيص اين امر با توجه به تعهدات و نحوه زندگي فرد و به عهده دادگاه است.

ب) فرد ذي نفع از نفقه، نيازمند و فقير باشد. مطابق ماده ۱۱۹۷ ق.م زماني به فرد نفقه تعلق مي‌گيرد كه تنگدست و محتاج باشد و نتواند مايحتاج خود را تهيه كند؛ بنابراين تا زماني كه مطابق قانون فرزند، شغلي ندارد و يا در حال تحصيل است، نفقه او بر عهده پدر است. البته نفقه فرزند دختر و پسر با هم تفاوت دارد؛ چنانچه:

الف) دختر تا زماني كه شغلي ندارد و مجرد است نفقه مي‌گيرد اما چنانچه بعد از ازدواج و طلاق به خانه پدر برگردد واجب النفقه نخواهد بود.

ب) پسر تا ۲۰ سالگي و پس از آن چنانچه در حال تحصيل باشد، واجب النفقه است. البته بايد توجه داشت كه زماني هزينه تحصيل جزو نفقه است كه تحصيل واجب و ضروري باشد؛ در غير اين صورت پدر وظيفه‌اي در قبال پرداخت هزينه تحصيل ندارد.

در ضمن بايد گفت كه نفقه معوقه و گذشته به فرزند تعلق نمي‌گيرد و قابل درخواست نيست و تنها از زمان شكايت و اقامه دعوا نفقه حال و آينده محاسبه گرديده و به فرزند پرداخت مي‌شود؛ به عنوان مثال نفقه پرداخت نشده سال‌هاي گذشته فرزند، قابل مطالبه نخواهد بود.

دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند

هنگامي كه مادر نفقه فرزندش را مطالبه مي‌كند، بايد به چه دادگاهي رجوع كند و دادگاه صالح جهت رسيدگي به اين امر چه دادگاهي است؟

بر اساس قانون، هر دادگاه از دو حيث قابل قابل بررسي است، صلاحيت ذاتي و صلاحيت محلي.

منظور از صلاحيت ذاتي دادگاه شايستگي و صلاحيت آن جهت رسيدگي به نوع خاصي از دعاوي است كه در اين صورت دادگاه صالح جهت مطالبه نفقه، دادگاه خانواده است؛ بنابراين مادر براي اقامه دعوي و شكايت عليه پدر فرزندش بايد به دادگاه خانواده رجوع كند.

از طرفي ما تعداد زيادي دادگاه خانواده در سطح كشور داريم؛ آيا مادر فرزند مي‌تواند به هر دادگاهي جهت رسيدگي به پرونده كودك خود رجوع كند؟ در اينجا بحث صلاحيت محلي دادگاه به ميان مي‌آيد، چون دادگاه صالح جهت درخواست نفقه، دادگاه محل اقامت پدر يا شخص مسئول پرداخت نفقه فرزند است؛ بنابراين مادر براي مطالبه نفقه خود، بايد به دادگاه خانواده محل اقامت پدر فرزند خود مراجعه كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : 

دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند

زمان پرداختن نفقه زوجه | شرايط پرداختن نفقه همسر – بررسي زمان تعلق نفقه

۵۳ بازديد

شروع زندگي مشترك را مي‌توان شروع يكسري از حقوق و تكاليف براي زوجين دانست. هر كدام متعهد مي‌شوند وظائفي را بر عهده بگيرند كه بسياري از اين تكاليف را قطعا در دوران مجردي خود نداشتند. شرع و قانون حدود اين وظائف را به وضوح مشخص كرده است. يكي از اين وظائف مربوط به امور مالي در زندگي مشترك است كه بر عهده مرد مي‌باشد. مرد به عنوان رئيس خانواده بايد خانواده خود را تامين كند. نفقه مصداق بارز يكي از وظائف مالي اصلي مرد در مقابل زوجه است وظيفه‌اي كه قانون گذار در ماده 1106 قانون مدني بر دوش مرد گذاشته است اما زمان پرداختن نفقه زن چه موقع است و چه شرايطي دارد؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

زمان پرداختن نفقه زوجه

شرايط پرداختن نفقه همسر

 

 

 

نفقه و مصاديق آن

ماده 1107 قانون مدني مصاديق نفقه را به عنوان نمونه مطرح كرده است. بر اساس اين ماده مرد موظف است تا با توجه به موقعيت و وضعيت زن همه نيازهاي او را برطرف كند از جمله نياز به خوراك، لباس، مسكن و هزينه‌هاي بهداشت و درمان. حتي قانون گذار از نيازهاي اساسي و اوليه فراتر رفته و مرد را موظف كرده در صورتي كه زن عادت به داشتن خدمتكار داشته يا اينكه از انجام دادن كارها ناتوان است براي او خادم بگيرد.

البته همان طور كه گفته شد آن چه در ماده بيان شده فقط از باب مثال است و انحصاري نيست. در نتيجه طرفين مي‌توانند در مورد موارد ديگر با هم توافق كنند به طور مثال توافق براي تامين هزينه‌هاي تحصيل زوجه.

زمان پرداختن نفقه به زن

با توجه به ماده 1102 قانون مدني همين كه عقد نكاح به درستي واقع شود رابطه زوجيت نيز بين طرفين ايجاد مي‌شود. داشتن رابطه زوجيت شروع تكاليف و حقوق طرفين نسبت به يكديگر است. در نتيجه به محض وقوع عقد زن مستحق دريافت نفقه است و مي‌تواند نفقه خود را از شوهر مطالبه كند.

شرايط پرداختن نفقه زوجه

براي اينكه زن مستحق دريافت نفقه باشد دو شرط وجود دارد:

1/ عقد نكاح دائم: در ماده 1106 قانون مدني فقط زماني كه عقد دائم بين طرفين باشد شوهر ملزم به پرداخت مهريه است. البته در ازدواج موقت مي‌توان شرط كرد كه مرد نفقه را پرداخت كند ولي از نظر قانوني در صورتي كه از قبل توافق نشده باشد مرد وظيفه پرداخت نفقه زوجه در عقد موقت را ندارد.

2/ عدم نشوز زن: همان طور كه مرد تكليف به پرداخت نفقه دارد زن هم بايد از شوهر خود تمكين كند. به محض وقوع عقد همان طور كه زن حقوق مالي دارد بايد متقابلا تكاليف زناشويي را نسبت به شوهر خود انجام بدهد. ماده 1108 قانون مدني زني را كه تمكين نكند مستحق دريافت نفقه نمي‌داند.

دريافت نفقه | زمان پرداختن نفقه زن

به محض وقوع عقد مي‌توان نفقه را مطالبه كرد و در صورت استنكاف مرد از دادن نفقه زن مي‌تواند از طريق مراجع قانوني براي گرفتن حق خود اقدام نمايد.

قطعا كمك گرفتن از يك وكيل مجرب در مراحل گرفتن نفقه مي‌تواند كمك بزرگي براي زوجه باشد.

سوالات متداول

نفقه از چه زماني به زن تعلق مي‌گيرد ؟

از زمان وقوع عقد نكاح كه در رابطه با اين موضوع در مطلب توضيح مفصل داده شده است.

نفقه بر چه اساسي پرداخت مي‌شود ؟

بر اساس وضعيت و موقعيت زوجه كه در رابطه با اين موضوع در مطلب توضيح مفصل داده شده است.

شما مي‌توانيد براي دريافت مشاوره در خصوص نفقه و زمان پرداخت آن از خدمات مشاوره تلفني و آنلاين وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص زمان پرداختن نفقه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون زمان پرداختن نفقه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : زمان پرداختن نفقه زوجه

ثبت رجوع از طلاق | مجازات عدم ثبت رجوع – نمونه دادخواست رجوع از طلاق

۵۴ بازديد

در كشور ايران قانون گذار همواره در قانون به صراحت اعلام كرده است كه افراد موظف هستند تا احوال شخصيه خود از جمله ولادت، ازدواج و طلاق را به طور رسمي ثبت كنند. حتي در صورت عدم ثبت اين وقايع در قانون براي اشخاص خاطي مجازات نيز تعيين شده است. رجوع از طلاق از اين قاعده مستثني نيست و در صورت رجوع (بازگشت) مرد به همسرش بايد اين موضوع در دفاتر رسمي ثبت گردد. زماني كه حكم طلاق جاري مي‌شود اصل بر جدايي و عدم پيوند نكاح بين طرفين است در نتيجه اگر به هم رجوع كرده باشند بايد اين موضوع ثبت گردد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع :

ثبت رجوع از طلاق

مجازات عدم ثبت رجوع

 

 

 

 

رجوع از طلاق

بر اساس ماده 1148 قانون مدني شوهر بعد از طلاق دادن همسرش مي‌تواند در مدت معيني كه عده نام دارد به زن و زندگي مشتركشان باز گردد. اين حقي است كه هيچ قرارداد و شرطي نمي‌تواند بر خلاف آن تنظيم شود و اين حق را از شوهر بگيرد.

رجوع كردن به همسر از دو طريق فعلي و كلامي امكان دارد. بر اساس ماده 1149 قانون مدني در صورتي كه مرد بخواهد رجوع كند همين كه لفظ يا كلامي را بگويد يا اينكه كاري انجام دهد كه نشان دهنده درخواست او براي رجوع به همسرش است كافي مي‌باشد و نياز به خواندن صيغه نكاح نيست. البته نيت مرد مهم است و اينكه از اين حرف يا عمل حتما بايد قصد رجوع به همسر را داشته باشد نه چيز ديگري.

عدم امكان رجوع از طلاق

در برخي از موارد امكان رجوع براي شوهر وجود ندارد. ماده 1145 قانون مدني به وضوح اين موارد را مطرح كرده است. از جمله مواردي كه امكان رجوع وجود ندارد:

1/ طلاق زن يائسه و زن قبل از نزديكي است. به دليل اينكه در اين موارد اصلا عده وجود ندارد پس نمي‌توان رجوع كرد.

2/ طلاق خلع و مبارات.

3/ بعد از سه طلاق كه بعد از سه وصلت متوالي بوده است. بايد توجه داشت كه اين سه مورد وصلت حتما بايد متوالي باشند يعني بين اين‌ها زن يا مرد با ديگري عقد نكرده باشند. همچنين اين وصلت طرفين مي‌تواند در قالب نكاح يا رجوع باشد.

علاوه بر اين موارد يك مورد ديگر هم هست كه در متن ماده نيامده است. زماني كه دادگاه حكم به طلاق را به درخواست زن داده باشد مرد ديگر نمي‌تواند رجوع كند. زيرا در اين جا زن بوده كه درخواست جدايي داده و دادگاه هم پذيرفته است.

 ثبت رجوع از طلاق

اگرچه قانون گذار تشريفات نكاح را براي رجوع از طلاق الزامي نمي‌داند اما اين بدين معني نيست كه در رجوع از طلاق خواست شوهر به تنهايي كافي باشد.

شوهر براي اينكه به زن خود رجوع كند علاوه بر اينكه بايد كلامي بگويد يا عملي بكند كه نشانه تمايل او براي رجوع به زن است بعد از آن بايد رجوع به زن را ثبت كند. در هنگام ثبت كردن رجوع نياز به خواندن مجدد عقد نكاح نيست.

بر اساس ماده 20 قانون حمايت از خانواده مرد تا يك ماه پس از رجوع به زن وقت دارد تا به دفترخانه‌اي كه صورت جلسه طلاق در آن ثبت شده است مراجعه نمايد و اعلام كند كه به همسرش رجوع كرده است. سپس صورت جلسه طلاق ابطال مي‌شود و طلاق ثبت نمي‌گردد.

البته توجه به اين نكته مهم است كه رجوع بايد در زمان عده زن صورت بگيرد. اگر مرد بعد از مدت زمان عده زن به دفترخانه مراجعه كند بايد اثبات نمايد كه رجوع در زمان عده بوده ولي حالا به دلايلي بعد از پايان زمان عده براي ثبت آمده است. مهم آن است معلوم گردد زمان رجوع در هنگام عده بوده است.

مجازات عدم ثبت رجوع از طلاق

شوهر وظيفه ثبت ر‌جوع را دارد. اگر به هر دليلي رجوع كند ولي اين موضوع را ثبت نكند بر اساس ماده 49 قانون حمايت از خانواده زن مي‌تواند از او شكايت كند. دادگاه علاوه بر اينكه شوهر را ملزم به ثبت ر‌جوع مي‌كند او را به جزاي نقدي درجه پنج يعني مبلغ 80 تا 180 ميليون ريال يا حبس تعزيري درجه هفت يعني 91 روز تا 6 ماه حبس محكوم مي‌كند.

 نمونه دادخواست رجوع از طلاق

اينجانب: …………………… فرزند آقاي …………………. و نام مادر خانم ………………. داراي شناسنامه شماره: ………………..  صادره از: ………………. متولد: …………. ساكن: ……………………….. با سند ازدواج شماره ………… مورخ  ….. تهران كه زوجه خود بانو: …………… فرزند آقاي ……………. متولد ……. ساكن نشاني ذكر شده را طبق طلاقنامه شماره ………………… مورخ …………. تنظيمي دفتر رسمي ثبت طلاق شمارۀ ………… مطلقه كرده بودم، به موجب اين سند رسمي و بر اساس ماده 1148 قانون مدني اعلام مي‌دارم كه در زمان عده يعني در تاريخ …….. به زوجه توصيف شده خود رجوع كردم و دوباره با ايشان قصد زندگي مشترك دارم. اما به جهت عدم دسترسي به دفترخانه طلاق براي ثبت واقعه رجوع طي اين سند با امضاي زوجه و شاهدان رجوع خود از طلاق را اعلام مي‌دارم.

تاريخ

محل امضاء زوج:

محل امضاء زوجه:

محل امضاء شاهد اول:

محل امضاء شاهد دوم:

سوالات متداول

وظيفه ثبت رجوع از طلاق با چه كسي است ؟

شوهر. در متن به تفصيل توضيح داده شده است.

تا چه زماني مهلت براي ثبت رجوع از طلاق وجود دارد ؟

تا يك ماه پس از رجوع به همسر براي ثبت فرصت وجود دارد كه در متن به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا عدم ثبت رجوع از طلاق مجازات دارد ؟

بله. شوهر به جزاي نقدي و حبس محكوم مي‌شود كه در متن به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ثبت ر‌جوع ا‌ز طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ثبت ر‌جوع ا‌ز طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : ثبت رجوع از طلاق

اجازه جد پدري براي ازدواج دختر | رضايت پدر بزرگ پدري در نكاح دختر

۴۹ بازديد

ازدواج سرآغاز زندگي مشترك زن و مرد است. براي بستن صحيح عقد نكاح با فرد مورد نظر مي‌بايست به برخي قوانين پاي‌بند بود تا به راحتي بتوان با آن فرد ازدواج كرد. ازدواج براي دختران قوانيني دارد كه يكي از اين قوانين اجازه جد پدري براي ازدواج دختر مي‌باشد. در ادامه توضيحات مختصري را در اين خصوص بيان نموده‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

اجازه جد پدري براي ازدواج دختر

رضايت پدر بزرگ پدري در نكاح دختر

 

 

 

 

آيا دختر براي ازدواج نيازمند اجازه جد پدري مي‌باشد ؟

مطابق ماده ۱۰۴۳ قانون‌مدني دختر باكره مي‌بايست براي ا‌زدواج خود از پدر يا جد پد‌‌ري خود اجازه بگيرد. در اكثر موارد دختران با كسب اجازه از پدر خود براي ازدو‌اج اقدام مي‌نمايند اما اگر پدر دختر فوت نموده باشد دختر در صورت دسترسي داشتن و در قيد حيات بودن جد پد‌ر‌ي بايد بر‌اي كسب ا‌جازه به ايشان مراجعه نمايد. در صورتي كه پدر نيز در قيد حيات باشد اما به دختر اجازه ازدواج ندهد نيز دختر مي‌تواند با كسب اجازه از جد پد‌ري خود (در صورت وجود و در قيد حيات بودن) ازدواج كند.

در چه صورت دختر مي‌تواند بدون اجازه جد پدري براي ازدواج اقدام نمايد ؟

در موارد زيادي قانون گذار به دختر اجازه مي‌دهد كه بدون كسب اجا‌زه از جد پدري برا‌ي ازدواج اقدام كند. در ادامه سه مورد اصلي ازدواج دختر بدون اذن جد پدري را بيان نموده‌ايم:

جنون و ديوانگي

در صورتي كه جد پد‌ري دختر در سلامت عقلي نباشد و دچار جنون و ديوانگي شده باشد دختر مي‌تواند بدون كسب اجازه از او ازدواج كند.

عدم ارائه دليل منطقي

در صورتي كه جد پدري بدون دليلي منطقي به دختر اجازه ازدواج ندهد دختر مي‌تواند با دريافت اجازه از دادگاه برا‌ي ا‌زدواج اقدام كند.

در دسترس نبودن

چنانچه جد پدري دختر در دسترس نباشد و دختر نتواند براي كسب اجازه به او دسترسي پيدا كند قانون به او اجازه ازدواج مي‌دهد.

سوالات متداول

در صورتي كه پدر به دختر اجازه ازدواج ندهد دختر با دريافت اجازه از جد پدري قادر به ازدواج‌خواهد بود ؟

بله در صورتي كه پدر يا جد پدري به دختر اجازه ازدواج دهند دختر مي‌تواند برا‌‌ي ا‌زدواج اقدام كند و نيازي به اجازه هردوي آن‌ها نيست.

اگر جد پدري بدون دليل به دختر اجازه ازدواج ندهد تكليف چيست ؟

دختر مي‌تواند با كسب اجازه از دادگاه بر‌اي ا‌زدواج اقدام كند.

جد پدري كيست ؟

جد پدري همان پدربزرگ پدري دختر است كه مي‌تواند به او اجازه ازدواج دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ا‌جازه جد پدر‌ي براي ا‌زدواج دختر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ا‌جازه جد پدر‌ي براي ا‌زدواج دختر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع  : اجازه جد پدري براي ازدواج دختر

ميزان نفقه | مبلغ نفقه زن – بررسي موارد نفقه زوجه – نحوه تعيين و محاسبه

۶۳ بازديد

طبق مباني اسلامي و قانون ما اين وظيفه مردان بوده است كه رياست خانه و خانواده را بر عهده بگيرند. قطعا زماني كه مرد را به عنوان رييس خانواده مي‌دانند همانطور كه براي او حقوقي وجود دارد تكاليفي نيز بر دوش او قرار مي‌گيرد. يكي از اين تكاليف، وظيفه مرد براي تامين نيازهاي مالي خانواده است. در اين مطلب به بررسي ميزان نفقه مي‌پردازيم كه پرداخت آن يكي از عمده‌ترين وظايف مالي مرد است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع 

ميزان نفقه

مبلغ نفقه زن

 

 

 

تعريف

در لغت نفقه به معناي هزينه و خرج هرروزه است. در اصطلاح حقوقي به معناي هزينه كردن براي برطرف شدن كليه نيازهاي متعارف و متناسب يك شخص است. اگر بخواهيم يك تعريف عاميانه از نفقه بكنيم مي‌توان گفت اين امر پول دادن به ديگري مثل فرزند، همسر و يا هر شخص ديگري است كه مستحق دريافت آن مي‌باشد براي رفع كردن نيازهاي مادي او.

در قانون سه نوع نفقه شناخته شده است: نفقه اقارب، زوجه و زنداني.

نفقه زوجه

بر مبناي ماده 1107 نفقه شامل همه نيازهاي متعارف و متناسب يا وضعيت زن است از جمله لباس ، غذا و… در نتيجه مبلغي كه مرد به عنوان نفقه مي‌پردازد دستمزدي براي كارهاي خانه كه زن انجام مي‌دهد نيست. بلكه پرداخت پول براي رفع نيازهاي شخصي زن است.

مصاديق نفقه زوجه

در ماده 1107 قانون مدني براي نمونه چند مورد را براي نفقه مطرح كرده است اما اين موارد حصري نيستند و فقط به عنوان مثال مطرح شده‌اند. همان طور كه در ابتداي ماده مطرح شده است ممكن است زن نيازهاي متعارف و متناسب ديگري داشته باشد كه خارج از موارد مطرح شده در ماده باشد يا اينكه زوجين در رابطه با موارد ديگري با هم توافق كنند. اما آنچه در ماده آمده است شامل:

1/ مسكن.

2/ البسه.

3/ غذا.

4/ اثاث منزل: اگر چه در عرف زوجه به خانه شوهر جهزيه و لوازم زندگي را مي‌برد اما در واقع زوجه وظيفه‌اي براي تامين اثاث زندگي ندارد.

5/ هزينه‌هاي درماني و بهداشتي: هزينه‌هايي كه زن براي نظافت و تميزي خود نياز دارد نيز بايد پرداخت شود. به طور مثال در قديم كه هر خانه حمام شخصي نداشت مرد موظف بود هزينه‌هايي كه زن براي رفتن به حمام عمومي دارد را پرداخت كند.

6/ خادم در حالتي كه زن عادت به خدمتكار دارد و يا به خاطر نقص يا بيماري نياز به خادم پيدا كرده است.

تاثير وضعيت و موقعيت زن در ميزان نفقه

براي تعيين نفقه شان و موقعيت زن از اهميت زيادي برخوردار است. اما به نظر مي‌رسد آنچه كه معيار تعيين ميزان نفقه قرار مي‌گيرد موقعيتي است كه زن در خانه پدري داشته است. البته از نظر برخي از جمله دكتر كاتوزيان منظور از وضعيت زن، وضع او در زندگي خانواده تشكيل شده از شوهر و خود زن است.

اما مي‌توان در پاسخ دلايلي براي رد اين حرف بيان كرد. اولا اگر منظور وضعيت در خانه شوهر باشد ديگر استفاده از عبارت «متناسب با وضعيت زن» بي‌معني مي‌شود. چرا كه اگر بخواهيم وضعيت او در زندگي خانوادگي با شوهر را در نظر بگيريم مثل اين مي‌شود كه وضعيت مالي شوهر را ملاك قرار بدهيم چرا كه به هر حال وضع زندگي زناشويي بستگي به درآمد مرد دارد. در نتيجه اصلا وضعيت زن در زندگي زناشويي معنايي پيدا نمي‌كند كه بتوان بر اساس آن ميزان نفقه را تعيين كرد.

دوما در انتها براي تعيين خادم از «به عادت» استفاده كرده است كه اين نشان مي‌دهد قانون گذار بيشتر به وضعيتي كه زن در دوران مجردي داشته توجه مي‌كند. اگر وضع زن در زندگي مشترك معنا داشت بايد مي‌گفت اگر كه مرد بتواند خادم بگيرد. در حالي كه عادت زن را ملاك قرار داده است.

ميزان نفقه زوجه

در قانون براي ميزان نفقه مبلغي مشخص نكرده است. به طور مثال نمي‌توان گفت كه به تمام زن‌ها مبلغ يك ميليون تومان تعلق مي‌گيرد. بلكه بر اساس آن چه در ماده 1107 قانون مدني مطرح شده ميزان نفقه هر زن با توجه به شان و وضعيت او متفاوت است. ممكن است نفقه يك زن يك ميليون تومان باشد در حالي كه ممكن است براي زن ديگري اين مبلغ دو ميليون تومان برآورد شود. پس اين امر بستگي به زوجه دارد.

محاسبه مبلغ و ميزان نفقه

در صورتي كه طرفين نتوانند در خصوص مبلغ نفقه با هم توافق كنند دادگاه شخصي را به عنوان كارشناس مشخص مي‌كند تا ميزان آن را محاسبه كند.

كارشناس با تحقيق در مورد زوجه يك مبلغ متعارف را براي پرداخت ماهيانه به دادگاه اعلام مي‌كند. در اعلام نظر، كارشناس مربوطه به مواردي مانند وضعيت مالي و اجتماعي خانواده زوجه، عرف محل زندگي زوجين، تحصيلات زوجه، شغل زوجه در صورت شاغل بودن، نيازهايي كه زوجه دارد، سن زوجه و وضعيت كلي زوجه توجه مي‌كند. البته قطعا وضعيت مالي مرد و درآمد او نيز مورد مدنظر كارشناس قرار مي‌گيرد. با بررسي همه جوانب كارشناس تعيين مي‌كند كه عرفا نفقه يك زن با اين ويژگي‌ها چه قدر است و يك مبلغي مثلا 500 هزار تومان را براي آن زن در نظر مي‌گيرد.

زوجه در صورتي كه بخواهد ميزان نفقه خود را بداند فقط يك راه وجود دارد آن هم مراجعه به دادگاه و دريافت نظر كارشناس است. قطعا داشتن يك وكيل در تمام مراحل اين دعوا هم باعث سرعت بخشيدن به پرونده و هم محاسبه دقيق‌تر مبلغ مي‌شود. شما مي‌توانيد از وكلاي وكيل دات كام براي طي آسان و مطمئن اين روند كمك بگيريد.

عدم استحقاق نفقه

زن چنانچه تمكين نكند از دريافت نفقه محروم مي‌شود. اين سرپيچي زن اعم از اين است كه نيازهاي جنسي مرد را برطرف نكند يا در زندگي از او تبعيت نكند مثلا منزل را ترك كند يا با مرد بد رفتاري كند.

سوالات متداول

چه كسي ميزان نفقه زن را تعيين مي‌كند ؟

ابتدا زوجين مي‌توانند توافق كنند در غير اين صورت با نظر كارشناس است كه در مطلب به طور مفصل توضيح داده شده است.

ملاك محاسبه نفقه زن چيست ؟

وضعيت و موقعيت اجتماعي زوجه كه در مطلب به طور مفصل توضيح داده شده است.

ميزان نفقه زن چه قدر است ؟

نفقه هر زن با ديگري فرق دارد و كارشناس بعد از بررسي مبلغ دقيق را مشخص مي‌كند كه در مطلب به طور مفصل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر و دريافت پاسخ به سوالات مربوط به نفقه زن و ميزان آن مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن و ميزان آن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن و ميزان آن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : مبلغ نفقه زن

وقف | تعريف اركان – ماهيت – طرفين عقد – ويژگي‌هاي اساسي – بطلان

۵۰ بازديد

همواره در ميان احاديث امامان و كلام بزرگان بر وقف كردن تاكيد شده است و از ثواب آن سخن به ميان آمده است. حتي بسياري از بزرگان وقف را باقي الصالحات دانسته‌اند كه ثواب آن براي شخص حتي بعد از فوتش باقي مي‌ماند. در اين مطلب به بررسي مفهوم اين امر پسنديده و اركان آن از منظر حقوقي مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

وقف

 

 

 

 

وقف چيست ؟

در قانون مدني ماده 55 و‌قف تعريف شده است. بر اساس اين ماده و‌قف يعني خود مال حبس و منافع آن در راه خدا صرف شود. به طور مثال شخصي خانه خود را و‌قف مي‌كند. يعني اينكه به شرط حفظ و باقي ماندن خانه امكان استفاده از آن براي سكونت يا هر استفاده متعارف ديگري در جهت رضاي خدا وجود دارد.

حبس عين مال به اين معني است كه ملك از دارايي‌هاي مالك جدا شود و مالك هيچ حق تصرفي در آن نداشته باشد. با توجه به ماده 55 قانون مدني عين مال فقط قابل وقف است و كسي نمي‌تواند منفعت مالي يا دين را و‌قف كند.  

اركان وقف

و‌قف داراي سه ركن اساسي است:

1/ موقوفه: مالي كه در راه خدا استفاده مي‌شود. موقوفه شخصيت حقوقي مستقل دارد به طوري كه نه متعلق به واقف است و نه موقوف عليه.

2/ واقف: شخصي كه مال خود را در راه خدا و‌قف مي‌كند.

3/ موقوف عليه: كساني كه مال براي آن‌ها و‌قف مي‌شود. آن‌ها مالك موقوفه نيستند فقط مي‌توانند از آن استفاده نمايند. اگر اين افراد متعدد باشند به ايشان موقوف عليهم گويند.

چگونگي وقف كردن مال

از نظر شرعي و حقوقي وقف نياز به ايجاب و قبول دارد. در ماده 56 قانون مدني نيز گفته شده است كه و‌قف زماني اتفاق مي‌افتد كه فرد واقف با هر لفظي كه با صراحت دلالت به و‌قف مي‌كند ايجاب را بگويد و در مقابل كساني كه به نفع آن‌ها و‌قف كرده است يا قائم مقام قانوني آن‌ها اين و‌قف را قبول كنند. در صورتي كه و‌قف فقط براي عوام باشد همين كه حاكم شرع قبول كند كافي است زيرا نمي‌توان از تك تك مردم قبول را گرفت.

ويژگي‌هاي اساسي اركان وقف

ويژگي‌هاي موقوفه

مالي كه مورد و‌قف قرار مي‌گيرد بايد داراي ويژگي‌هايي باشد از جمله:

1/ عين مال باشد: با توجه به اينكه در و‌قف عين بايد باقي باشد و استفاده از منافع است در نتيجه آنچه و‌قف مي‌شود عين مال است و نمي‌توان منافع و دين را وقف كرد.

2/ بقاي عين مال: بر اساس ماده 58 قانون مدني بايد مالي و‌قف شود كه در صورت استفاده از منافع آن عين مال باقي بماند. به طور مثال و‌قف ميوه درست نيست زيرا با نفع بردن از آن يعني خوردن آن عين و اصل آن‌ها از بين مي‌رود و تمام مي‌شود ولي وقف باغ ميوه درست است.

3/ قابل قبض باشد: به دليل اينكه يكي از شرايط اصلي در صحت و‌قف قبض مال وقفي است پس مالي كه و‌قف مي‌شود بايد قابل تسليم شدن باشد. بر اساس ماده 59 قانون مدني و‌قف در صورتي امكان دارد كه قبض صورت بگيرد. به طور مثال و‌قف كردن حيواني كه موجود نيست يا فرار كرده است درست نيست.

4/ منافع آن براي واقف باشد: شخص نمي‌تواند مالي را و‌قف كند در حالي كه عين مال متعلق به اوست ولي منافع آن براي ديگريست. زيرا آنچه در و‌قف استفاده مي‌شود منافع است.

البته بر اساس ماده 64 قانون مدني اگر مالكيت منافع به صورت موقت به شخص ديگري داده شود وقف آن صحيح مي‌باشد مانند خانه‌اي كه در اجاره ديگري براي مدت يكسال مي‌باشد. شخص مي‌تواند خانه را و‌قف كند و بعد از يكسال كه مدت اجاره تمام شد مال در راه خدا استفاده مي‌شود.

5/ مالي كه و‌قف مي‌شود هم بايد مشروعيت داشته باشد و هم بتوان از آن در جهت منافع مشروع استفاده كرد. به طور مثال شخص نمي‌تواند ابزار قمار را و‌قف كند.

ويژگي واقف

در ماده 57 قانون مدني دو ويژگي عمده براي شخصي كه مال را و‌قف كرده است بيان مي‌كند از جمله:

1/ داشتن اهليت: قطعا هر شخصي كه قصد تصرف در مالي را دارد بايد اهليت لازم از جمله عقل و بلوغ و رشد را داشته باشد.

2/ مالكيت: هر گونه تصرف در اموال فقط در صورتي امكان دارد كه فرد مالك آن مال باشد. اشخاص نمي‌توانند در اموال ديگران بدون اينكه اجازه داشته باشند تصرفاتي مانند و‌قف انجام دهند.

ويژگي موقوف عليهم

شخص يا اشخاصي كه و‌قف براي آن‌ها صورت مي‌گيرد بايد داراي ويژگي‌هاي زير باشند:

1/ موجود باشد: بر اساس ماده 69 قانون مدني نمي‌توان به نفع شخصي كه موجود نيست و مثلا مرده است مالي را و‌قف كرد. مگر اينكه در زمان استفاده از منافع موجود شود. مانند و‌قف بر شخصي كه به مسافرت دور رفته اما برخواهد گشت.

2/ معين باشد: در ماده 71 قانون مدني آمده است كه و‌قف بر مجهول صحيح نيست. به طور مثال اين درست نيست كه واقف بگويد خانه‌ام را و‌قف يكي كردم. بلكه موقوف عليه بايد مشخص باشد مثلا خانه‌ام را وقف شخص الف با مشخصات معلوم كردم.

بطلان وقف

بر اساس ماده 61 قانون مدني بعد از اينكه مالي به شكل صحيح و‌قف شد امكان برهم زدن آن وجود ندارد و نمي‌توان در آن تغييري داد. اما با توجه به اين كه در و‌قف قبض مهم است و بر اساس ماده 59 وقف فقط زماني محقق مي‌شود كه قبض صورت بگيرد. در صورتي كه قبل از قبض موقوفه، واقف بميرد و‌قف باطل مي‌شود.

سوالات متداول

و‌قف چيست ؟

و‌قف عبارت است بقاي عين مال در حالي كه از منافع آن در راه خدا استفاده مي‌شود و در مطلب به تفصيل اين نهاد حقوقي اسلامي توضيح داده شده است.

آيا و‌قف منافع درست است ؟

خير نمي‌توان منافع را و‌قف كرد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا براي شخصي كه نيست مي‌توان و‌قف كرد ؟

و‌قف براي شخصي كه وجود ندارد امكان ندارد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص و‌قف، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون و‌قف پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع « وقف

مبلغ نفقه زن در سال ۹۹

۶۰ بازديد

پس از ازدواج مرد مي‌بايست نفقه را كه حق قانوني زن است به او پرداخت نمايد. يكي از وظايف مرد پرداخت نفقه به زن بوده و در صورت عدم پرداخت زن مي‌تواند براي مطالبه اين حق خود از مرد شكايت نمايد. اما مبلغ نفقه با توجه به عوامل مختلفي تعيين مي‌شود. در ادامه قصد داريم توضيحات مفيدي را در خصوص مبلغ نفقه زن در سال ۹۹ خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

مبلغ نفقه زن در سال ۹۹

عوامل موثر در تعيين و محاسبه نفقه در سال ۹۹

 

 

 

نفقه زن چيست ؟

وقتي زن و مرد با يكديگر ازدواج مي‌كنند مرد موظف مي‌شود كه در قبال انجام وظايف زن به او نفقه پرداخت كند. نفقه در واقع حقي است كه براي تامين نيازهاي ضروري زن به او پرداخت مي‌شود. براي مثال در صورت بيمار بودن زن، مرد مي‌بايست هزينه‌هاي درمان او را پرداخت كند كه به اين كار پرداخت نفقه به زن گفته مي‌شود. براي دريافت توضيحات تكميلي در خصوص نفقه زن كليك نماييد.

مبلغ نفقه زن در سال ۹۹

در قوانين ما هيچ گونه مبلغ مشخصي براي نفقه تعيين نشده است و نفقه هر زن با زن ديگر متفاوت خواهد بود. براي مثال نفقه هر زن بر اساس سن، تحصيلات و… تعيين مي‌شود اما در سال ۹۹ اگر بخواهيم نرخ نفقه زن را اعلام نماييم بايد بگوييم كه نفقه زن در سال ۹۹ با توجه به نرخ تورم معين مي‌شود.

نحوه محاسبه مبلغ نفقه زن در سال ۹۹

زن براي دريافت نفقه بايد به دادگاه برود و دادگاه پس از احراز مسائلي براي تعيين مبلغ آن قرار كارشناسي صادر مي‌كند.

محاسبه ميزان نفقه زن در سال ۹۹ با توجه به عوامل متفاوتي صورت مي‌گيرد. دادگاه و يا شوراي حل اختلاف وظيفه دارند كه نفقه را محاسبه نمايند. قاضي دادگاه سطح خانوادگي، سن و ساير شرايط زن را مي‌سنجد و با سنجش اين موارد متوجه مي‌شود كه زن با وجود تورم در سال ۹۹ به چه مبلغي براي تامين نيازهاي زندگي خود نياز دارد. هر چقدر كه نرخ تورم در سال ۹۹ بالاتر باشد مبلغ نفقه نيز بالاتر‌ خواهد‌ بود. دادگاه تمام مخارج زندگي زن را مانند مخارج خوراك، پوشاك و درمان او را جمع بندي مي‌كند و بر اساس آن‌ها مبلغ نفقه او نيز تعيين مي‌شود.

سوالات متدوال

نفقه زن شامل چه مواردي مي‌شود ؟

نفقه زن شامل مخارج درماني، خوراكي، پوشاك و… مي‌شود.

آيا براي محاسبه نفقه زن در سال ۹۹ به نرخ تورم نيز توجه مي‌شود ؟

بله نرخ تورم در سال ۹۹ يكي از اصلي‌ترين عوامل تعيين كننده مبلغ نفقه خواهد بود.

آيا سطح خانوادگي زن براي تعيين نفقه در سال ۹۹ يك ملاك است ؟

در سال ۹۹ نيز مانند سال‌هاي ديگر سطح خانوادگي زن تعيين كننده نفقه او خواهد بود زيرا سطح خانوادگي هر فرد با فرد ديگر تفاوت دارد و ممكن است در مخارج زندگي او نيز تاثير گذار باشد و مخارج او را كمتر يا بيشتر كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در اين زمينه به سايت وكيل دات كام مراجعه نماييد و از خدمات ويژه اين سايت بهره‌مند گرديد. سايت وكيل دات كام از معتبرترين سايت‌هايي مي‌باشد كه در زمينه‌هاي حقوقي فعاليت مي‌كند. از بهترين خدمات مركز وكيل دات كام مي‌توان به حل انواع پرونده‌هاي حقوقي و ارائه مشاوره حضوري و تلفني اشاره نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مبلغ نفقه ز‌ن در سال ۹۹، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مبلغ نفقه ز‌ن در سال ۹۹ پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : مبلغ نفقه زن در سال ۹۹

مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر | نحوه طلب نفقه طفل توسط مادر و پدر

۵۵ بازديد

پس از ازدواج و ايجاد حقوق و تكاليف متقابل براي زوجين، مرد موظف است علاوه بر پرداختن نفقه همسر خود، نفقه اولاد و فرزندان خود را نيز بپردازد. مطابق ماده ۱۲۰۴ ق.م نفقه شامل مسكن، پوشاك، خوراك و وسايل مورد نياز فرزند است. گاهي نيز در صورت ضرورت، هزينه تحصيل نيز نفقه محسوب مي‌شود. مي‌دانيم كه اصولا تامين نفقه فرزند با پدر مي‌باشد اما گاهي نيز ممكن است پدر از استطاعت مالي برخوردار باشد ولي از پرداخت نفقه فرزند خود امتناع ورزد، در اين صورت چه كسي مي‌تواند نفقه كودك را درخواست كند؟ نحوه مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر به چه صورت است؟ در صورت عدم پرداخت نفقه چه ضمانت اجرايي براي پدر تعيين مي‌گردد؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر

نحوه طلب نفقه طفل توسط مادر و پدر

 

 

 

مسئوليت نفقه فرزند

بر اساس ماده ۱۱۹۹ ق.م نفقه فرزندان به عهده پدر آن‌هاست و در صورتي كه پدر قدرت و استطاعت مالي كافي جهت پرداخت آن نداشته باشد، نفقه به ترتيب بر عهده اجداد پدري، مادر، اجداد مادري و … قرار مي‌گيرد.

نحوه مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر

كودك يا فرزندي كه هنوز به سن قانوني نرسيده است يا به عبارتي اهليت استيفا ندارد، به تنهايي نمي‌تواند از حق خود دفاع كند و از آن بهره ببرد. چنان چه در ماده ۲۱۱ ق.م داريم، اهليت به واسطه بلوغ، رشد و عقل ايجاد مي‌شود؛ بنابراين چون كودك مطابق قانون بالغ، عاقل و رشيد نيست اهليت نداشته و معامله‌اش باطل است. از طرفي تصور مي‌شود چون در اين معامله و درخواست مادر كودك نفع و سودي نمي‌برد نمي‌تواند از طرف فرزند خود اقامه دعوي كند.

اما در اين جا قانون دخالت كرده و در ماده ۶ قانون حمايت خانواده بيان مي‌كند: مادر يا شخصي كه حضانت كودك را بر عهده دارند، مي‌توانند از طرف فرزند خود و به نيابت از او، جهت درخواست نفقه اقامه دعوي كنند (چنانچه فرزند دختر زير ۹ سال و فرزند پسر زير ۱۵ سال تمام داشته باشند). بنابراين هر گاه پدر طفل يا افراد مسئول كه استطاعت مالي كافي براي پرداختن نفقه را دارند از پرداخت آن سرپيچي كنند، مادر كودك حق اقامه دعوا جهت درخواست نفقه كودك خود را دارد. البته بايد توجه داشت كه بر اساس ماده ۱۲۰۶ ق.م، فرزند يا مادر او فقط اجازه مطالبه و درخواست نفقه آينده و يا حال را نسبت به زماني كه شكايت كردند دارند و نفقه گذشته فرزند به او تعلق نخواهد گرفت.

جرم ترك انفاق

هر گاه پدر نفقه فرزند خود را پرداخت نكند، مادر طفل به نيابت از فرزند خود درخواستي مبني بر پرداخت نفقه به شوراي حل اختلاف يا دادگاه خانواده تحويل مي‌دهد. پس از بررسي دادگاه و صدور حكم الزام به پرداخت نفقه، چنان چه پدر باز هم از دادن نفقه سر باز زند، مجرم شناخته شده و به جرم ترك انفاق، مجازات خواهد شد. بر اساس ماده ۵۳ قانون حمايت خانواده: چنانچه فردي با داشتن قدرت و استطاعت مالي جهت پرداخت نفقه، از دادن آن امتناع ورزد به حبس تعزيري درجه شش محكوم مي‌گردد يا به عبارتي به حبس شش ماه تا دو سال. البته چون شاكي اين پرونده شاكي خصوصي است، با گذشت و بخشش شاكي تعقيب فرد و مجازات او در هر مرحله‌اي كه باشد، متوقف مي‌شود.

مطالبه نفقه فرزند از طرف پدر عليه مادر

اگر پدر و اجداد پدري توان مالي براي پرداخت نفقه فرزند را نداشته باشند بار پرداخت نفقه ابتدا بر دوش مادر و در صورت نداشتن توان مالي او بر دوش اجداد مادري قرار مي‌گيرد. پس پدر مي‌تواند دادخواستي مبني بر الزام مادر يا اجداد مادري به پرداخت نفقه فرزند تهيه نمايد و به دادگاه يا شوراي حل اختلاف تقديم كند. البته پيروزي پدر در اين دعوا منوط بر اثبات عدم توانايي مالي خود و اجداد پدري فرزند ( پدر و مادر خود) است.

سوالات متداول

نفقه فرزند بر عهده كيست ؟

نفقه فرزند بر عهده پدر اوست. در صورتي كه پدر قادر به پرداخت آن نباشد يا فوت كرده باشد، نفقه به ترتيب به عهده جد پدري، مادر و جد مادري فرزند مي‌باشد.

دختري كه شاغل است و ماهانه درآمد دارد هم واجب النفقه محسوب مي‌شود ؟

چنانچه دختر بالاي ۱۸ سال سن داشته باشد و شاغل نيز باشد، واجب النفقه نيست و پرداخت نفقه به او به رضايت و خواست پدرش بستگي دارد.

همسرم نفقه فرزندم را از ۳ سال پيش پرداخت نكرده است، آيا مي‌توانم كل مبلغ را از او مطالبه كنم ؟

خير، از زمان اقامه دعوي و شكايت شما مبني بر عدم پرداخت نفقه طفل، نفقه حال و آينده كودك بر عهده پدرش قرار مي‌گيرد و نفقه گذشته را نمي‌توان مطالبه كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر

ثبت ازدواج دائم

۵۴ بازديد

ازدواج دائم يكي از سنت‌هاي ديرينه در دين اسلام مي‌باشد كه بسيار به آن توصيه شده است. ازدواج دائم مزاياي زيادي را براي زوجين به همراه مي‌آورد و آرامش را به زندگي آن‌ها هديه مي‌كند. براي تشكيل خانواده و عقد نكاح زن و شوهر مي‌بايست ازدواج دائم را به صورت رسمي در سيستم سراسري ثبت احوال ثبت كنند. ثبت ازدواج دائم الزامي مي‌باشد و همه افراد موظف هستند كه ازدواج خود را به صورت رسمي ثبت نمايند. در ادامه به بررسي الزام ثبت نكاح و مجازات عدم ثبت آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع :

ثبت ازدواج دائم

 

 

 

 

 

 

 

اذن پدر در ازدواج دختر

دليل الزامي بودن ثبت ازدواج دائم

همانطور كه مي‌دانيد قانوگذار زوج را ملزم نموده كه ازدواج خود را ثبت نمايد. دلايل زيادي براي ثبت ازدواج دائم وجود دارد كه در ادامه به دو مورد اشاره شده است:

طلاق

بسياري از ازدواج‌هاي دائم به طلاق و جدايي ختم مي‌شوند، اما اگر ازدواج به صورت رسمي ثبت نشده باشد هيچ دادگاهي براي طي كردن مراحل طلاق زوجين برگزار نمي‌شود چراكه ازدواج ثبت نشده است.

نفقه

اگر ازدواج دائمي ثبت شود و پس از ازدواج زن و مرد اختلاف داشته باشند و بخواهند از يكديگر جدا شوند نفقه زن كاملا حفظ خواهد شد و زن مي‌تواند با طي كردن مراحل قانوني نفقه خود را از همسرش دريافت كند. اما اگر ثبت ازدواج انجام نشده باشد زن حق استفاده از نفقه را نخواهد داشت.

به طور كلي ثبت نكردن ازدواج باعث بي‌نظمي خواهد شد و براي زوجين مشكلاتي را به همراه خواهد داشت. مهم‌ترين دليل ثبت ازدواج دايم اين است كه اگر هر دعوايي در رابطه با ازدواج در دادگاه مطرح شود ابتدا بايد رابطه زوجيت اثبات گردد و اثبات آن با تسليم سند رسمي ازدواج ميسر است.

ثبت نكردن ازدواج دائم چه مجازاتي دارد ؟

ثبت ازدواج دائمي به عهده مرد مي‌باشد و مرد موظف است پس از عقد ازدواج خود را ثبت نمايد. همچنين قانونگذار براي افرادي كه ازدواج دائمي خود را ثبت نمي‌كنند مجازاتي را در نظر گرفته است كه اين مجازات به شرح زير مي‌باشد:

  • مطابق ماده ۴۹ قانون حمايت از خانواده مرد موظف به ثبت ازدواج دائمي مي‌باشد و چنانچه از ثبت ازدواج خودداري كند قانون او را به حبس از سه تا شش ماه محكوم مي‌نمايد. علاوه بر اين قانون فرد را موظف مي‌كند كه ازدواج خود را ثبت رسمي كند.

آيا مي‌توان مجازات عدم ثبت ازدواج را جايگزين نمود ؟

قانونگذار اين امكان را فراهم نموده است كه افراد بتوانند به جاي مجازات حبس جريمه نقدي بپردازند و مجازات خود را جايگزين كنند. جريمه نقدي عدم ثبت ازدواج دائمي از ۸۰ ميليون ريال تا ۱۸۰ ميليون ريال مي‌باشد و با توجه به شرايط فرد متغير خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در اين زمينه مي‌توانيد به سايت وكيل دات كام مراجعه نموده و از خدمات مركز وكيل دات كام بهره‌مند گرديد. پذيرش انواع پرونده‌هاي حقوقي، ارائه مشاوره حقوقي و مشاوره حقوقي تلفني از جمله خدمات مركز وكيل دات كام مي‌باشند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ثبت ازدواج دائمي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ثبت ازدواج دائمي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

 

منبع : ثبت ازدواج دائم